Ergonomisk arbejdsmiljø


En stor del af et menneskes dag bliver tilbragt på en arbejdsplads. De fleste mennesker er på arbejde cirka otte timer om dagen. Det er lang tid. Hvis en medarbejder kommer til at sidde/stå på en forkert måde eller i en fastlåst stilling i løbet af arbejdsdagen, bliver det mange timer, hvor kroppen bliver belastet. Det kan desværre resultere i, at kroppen får skader på lang sigt, og at medarbejderen får problemer med smerter uden for arbejdspladsen eller senere i sit arbejdsliv. Derfor er et ergonomisk arbejdsmiljø vigtigt.

 

Udover den enkelte medarbejder bliver ramt, kan det også få negative konsekvenser for kollegerne og virksomheden. Hvis en medarbejder bliver syg eller skadet på grund af arbejde, betyder det, at kollegerne kommer til at mangle en mand til at håndtere visse arbejdsopgaver. For arbejdspladsen har det den konsekvens, at de kan opleve øget sygefravær, og det kan blive dyrt i længden. På mange måder kan et ergonomisk arbejdsmiljø derfor godt betale sig.

 

For at undgå de skader, som kan opstå ved dårlige arbejdsstillinger, skal der være et godt ergonomisk arbejdsmiljø. Et ergonomisk arbejdsmiljø indebærer, at medarbejderne arbejder på en måde, så de forebygger skader. Det gælder både medarbejdere, som arbejder foran en computer, men det gælder også lagermedarbejdere, chauffører og lignende. På hver deres måde belaster de deres kroppe, når de arbejder, hvis de ikke er opmærksomme på, hvordan de udfører deres arbejde. Korrekte arbejdsstillinger er nødvendige for at undgå skader i løbet af arbejdslivet. Men det kan være svært som medarbejder og virksomhed at vide, hvordan man indretter et ergonomisk arbejdsmiljø.

Ergonomisk arbejdsmiljø

Derfor kan det være en god idé at få hjælp af en virksomhed, som er specialiseret inden for ergonomisk arbejdsmiljø. Sundhedspartnerdk kan hjælpe dig og din virksomhed med at skabe et ergonomisk arbejdsmiljø til glæde for både medarbejdere og virksomheden. De tager udgangspunkt i hver enkelt medarbejder, så de ved, hvilke arbejdsstillinger der er gode for dem, og hvordan de undgår arbejdsrelateret smerter og skader. Vil du vide mere om et ergonomisk arbejdsmiljø, kan du læse mere på Sundhedspartnerdks hjemmeside.