Freelance bygningsingeniør


Som bygningsingeniør skal man planlægge og styrer forskellige slags projekter inden for emnet bygge og anlægs arbejde. En bygningsingeniør løser typisk problemer inden for energi og vandforsyning, spildevandrensning og miljø.

Uddannelse
Uddannelsen som bygningsingeniør tager 3 ½ år hvor man specialiser sig i city og infrastruktur, miljø, konstruktion, Geo og anlægsteknik og energi. For at kunne studere Bygningsingeniør skal man have haft matematik og fysik på et højt niveau og have en afgangs eksamen inden for ingeniørhøjskolen som Diplomingeniør.

Arbejdspladser
Som bygningsingeniør er man typisk i et håndværker, et entreprenør firma, industrien eller i kommuners tekniske forvaltning. Et entreprenør firma godt være tilknyttet et byggefirma, et finansierings selskab, investerings selvskab, som investerer sine penge i de forskellige byggerier.
Mange virksomheder er også begyndt at benytte sig af freelance bygningsingeniører, dette kan gøres igennem virksomheder som f.eks. www.q-partners.net. Fordelen ved en freelance bygningsingeniør er, at bygningsingeniørerne kan tilknyttes virksomheden på projekt-basis.